Egypten 2:0 – En gudomlig resa i Serapis Bey och Hatshepsuts fotspår

Egypten via de 12 gudomliga strålarna

19–30/10 2024

Vi verkar via de 12 gudomliga strålarna.

De tolv strålarna innefattar mod, styrka, kunskap, regnbågsbron, kreativitet, andlig uppgradering, visdom, det gyllene ljuset, hängivenhet, harmoni, ritual och ceremoni, ljuskedjan. Dessa kommer vi att arbeta med, en för varje dag.

Det sägs att pyramiderna symboliserar människan med alla sina byggstenar och sina tre kamrar. Kungens och drottningens kammare, samt den ofullbordade kammaren.

Kemet, ”det svarta landet”, eller ”den svarta jorden”, nuvarande Egypten. Det är också därifrån alKemin kommer. De 4 sidorna på pyramiderna symboliserar grundelementen som allting består av – jord, eld, luft & vatten.

Vilken resa vi har gjort över vatten, land, i luften och i oss själva. Från Kairo, Giza, El Minya, El Tamerna, Qena, Luxor, med båt över Nilen till Aswan.

Nu gör vi resan nedifrån Aswan till Kairo. Vi startar i basen vid Abu Simbel och gör sedan vår resa över vatten till Isis Gate och Isis Temple, baschakrat, där vi klär oss i röda kläder för att hedra denna vackra gudinna med en aktivering vid gaten.

Vi möts i Nubian Village för en härlig lunch hos en nubisk familj och får göra hennatatueringar och se riktiga krokodiler.

Vi seglar med vår privata båt och stannar i Kom Ombo och möter vår sexualitet i det andra chakrat, med orange knytning.

Båten stannar för ett dop i det heliga vattnet i Nilen.

Edfu med häst och vagn, och vi möter den maskulina kraften för att balansera med Isis och de kvinnliga energierna.

Vi besöker Esna Temple, som är ett av de vackraste i Egypten.

Vi landar i Luxor och bor på ett härligt hotell med utsikt över West Bank, för att dagen därpå starta med en gående meditation i färgen gult, mellan Luxor Temple och Karnak Temple.

Möjlighet till ballongflygning vid soluppgången.

Dendera Temple, Hathors temple med hjärtchakrat i fokus. Vi bär gröna kläder. Här gör vi en aktivering i Isis Chapel.

Vi tar sedan nattåget mellan Qena och Kairo för att möta Sakkara, trappyramiden, för halsens uttryck via den blå färgen, och pyramiderna och Sfinxen. Pyramiderna med kronchakrat och Sfinxen för tredje ögat. Vi bär vitt och indigo.

Magiska aktiveringar, initieringar, frekvenshöjningar. Med hjälp av de sex Ää och Jesus och Maria Magdalena. Yoga på Nilen, meditationer, eye gazing, regression, tidslinjeclearing, frigörande dans, dans med besättningen. Gott hibiskuste, lemon mint och turkish coffee. Kanske en vattenpipa efter kaffet?

Vi handlar eteriska oljor i Kairo, besöker Khan El Khalili Bazaar, den största marknaden i Egypten, med klänningar, mattor, rökelse och fina ljuslyktor.

Dag 1 – 19/10
Vår guide kommer att hjälpa dig genom utcheck och visum. Efter att ha fått ditt bagage kommer du att åka till ditt hotell i Aswan. Vi möts för samling.


Dag 2 – 20/10 
Vi reser till Abu Simbel för ett möte med kärleksparet Ramses II och Nefertari. Efter lunch kommer vi att besöka Nubian Village, där vi provar på en typisk lunch, gör hennatatueringar och njuter av en ö av svart granit. Sedan tillbaka till hotellet.


Dag 3 – 21/10
Vi möts tidigt för en aktivering vid Isis Gate, för att därefter ta oss till Isistemplet. Sedan går vi ombord på vår 5-stjärniga båt, över Nilen, som är otroligt fin.

Incheckning på Dahabiya Nile Cruise, lunch, och senare workshops.


Dag 4 – 22/10
Dahabiya, frukost ombord. Vi seglar sedan till Kom Ombo Temple. Yoga på däck, meditation. Kom Ombo är vårt sexualchakra, med den orange färgen.


Dag 5 – 23/10
Dahabiya, yoga, frukost ombord, sol och bad. Lunch ombord, en simtur i Nilen. Senare middag på stranden. Meditation.

Dag 6 – 24/10
Dahabiya, frukost ombord. Därefter besöker vi Horus Temple (Edfu Temple) med häst & vagn. I slutet av besöket, tillbaka till vår kryssning, och vi seglar mot Esna. Esnatemplet.


Dag 7 – 25/10
Vi besöker Luxortemplet med en gående tyst meditation till Karnaktemplet, som är solarplexuschakrat, färgen är gul. I Karnak besöker vi Sekhmet Chapel, Osiris Chapel.


Dag 8 – 26/10
Luxor. Vi njuter av frukost på hotellet på West Bank, sedan besöker vi Hatshepsut-templet.


Dag 9 – 27/10
Vi reser till Dendera Temple (Hathor Temple). Dendera är hjärtchakrat, med den gröna eller rosa färgen för det andliga hjärtat. Vi besöker Isis-kapellet, där vi ska göra en aktivering, och vi besöker några av de hemliga kryptorna. Sedan tar vi nattåget till Kairo.


Dag 10 – 28/10
Kairo. Sakkarapyramiden. Oljor & parfymer. Khan El Khalili Bazaar.


Dag 11 – 29/10
Frukost på vårt hotell och ett besök till The Giza Pyramids, där vi besöker Cheopspyramiden, Khafrepyramiden, Panorama, Sfinxen, Valley Temple. Den stora pyramiden i Giza är kronchakrat i Egypten, Sfinxen är tredje ögat.


Dag 12 – 30/10
Hemresa.

Egypten 2:0 – En gudomlig resa i Serapis Bey och Hatshepsuts fotspår

När är det och vad kostar det?

Resan äger rum 19–30/10 2024.
Din investering är 2 490 €.
Icke-återbetalningsbar anmälningsavgift: 800 €.

Ingår i detta program

➢ Möte och hjälp på Kairos flygplats
➢ transfer från Kairo flygplats till Hotellet
➢ hotell
➢ All mat förutom dryck är inkluderat

➢ Meditation, Yoga, transformation, healing, dans
➢ Engelsktalande tourguide
➢ Tågbiljett

Ingår inte: Flygresor internationellt och inrikes, pyramiderna, den stora och den mindre, dricks för kryssning (30 euro per person). Visum (25 euro) kan lätt beställas online; https://visa2egypt.gov.eg/eVisa

Investering är 2 490 €. Anmälan är på 800 € och den är inte återbetalningsbar. Resten går att dela upp på tre tillfällen.
För dig som vill hedra de olika chakrana utmed Nilen, ta med kläder i chakrans färger!

Det skulle vara bra om du bokar en extra natt innan retreaten så att du kan landa i din egen space.

Det går direktflyg från Arlanda till Kairo med Nile Air.

OBS! Boka inget flyg till Egypten innan du fått bekräftelse på att du har en plats på resan!

Retreaten är rök- & drogfri.

Denna resa är för högvibrerande stjärnfrön från 5D och uppåt.

Sat Nam

Christina

Vem är jag?

Christina är Healer, yogalärare, beteendevetare och friskvårdscoach sedan 25 år. Christinas unika talang är att väcka upp människor så de kan leva ett kärleks- och tillitsfullt liv.

Varmt Välkomna

Christina

Röster från tidigare resor!

Wow alltså! Jag kommer inte över hur fantastiskt intensiv och cleansing den här resan har varit. Inte minst sagt pga er. Inte bara vem ni är utan hur ni varje dag öppnade upp era hjärtan och såg efter varandra. Att ni hjälpte varann där det behövdes och räckte fram en hand utan att man behövde fråga ibland. Den omtanken och kärleken den här gruppen bestod av kommer jag fylla mitt hjärta med och ta vidare in i mitt liv som en självklar sätt att möta varje människa. Tack underbara ni för att ni satte det exemplet.

Tack till er som delade det grövsta sorg och övergrepp en människa kan genomgå. Varje andetag ni tar, varje steg framåt bevisar vilken styrka ni besitter. Att man kan bryta ner och gråta flera gånger om utan att stanna sönder. Att ni varje gång bygger upp en starkare version av den ni tidigare var. Det såg jag med egna ögon. Tack för er mod och styrka.

Alla ni andra som delade er kunskap och visdom med mig utan att få mig att känna mig okunnig eller ovärdig. ❤️ Ni har öppnat upp en helt ny värld för mig som jag ser framemot att undersöka. Tack.

Även om hemresan gick alldeles för smidigt har inte det första dygnen hemma varit det. Flög på rosa moln i fredags tills jag insåg att jag nog har feber! 😅 legat till sängs i 36h med 40+ grader feber. Helt säker på att Christina Grossi vet varför! 😅🙈

Men idag ingen feber så är på bättringsväg. Lyssnat på healing musik OCH kör Mahatma healing på mig själv. Yes ni läste rätt 😅.

Så tusen miljoner Tack från djupet av mitt hjärta. Forever my wolfpack!! Aaaaoooooo ❤️Azita

Resan till Egypten med Christina och Carolina var ett stort äventyr där vi reste genom Egypten och fick uppleva otroligt mycket. 

Att ha fått tagit del av den kärlek och varma känsla alla i gruppen gav och tillsammans få uppleva allt som Egypten förde med sig var ren magi. Att få lära sig av varandra, att få ha upplevt allt från övernattning under stjärnorna med Jeep äventyr i öknen, till segelbåt på Nilen och med allt däremellan som kajaktur, tempel och luftballong, har varit en resa utan dess like.

Magiska övningar, yoga och ceremonier med fint hållet space av dom båda och med en trygghet bland alla i gruppen som gjorde att det verkligen fanns utrymme för enorm tillväxt och möjlighet att släppa gammalt och gå vidare, gjorde det extra speciellt för mig.

När jag tänker på allt vi upplevt tillsammans så kommer ordet kärlek och utveckling upp. Det är främst det jag tar med mig från vår fantastiska resa 🧡

All kärlek till dig!
Sofia

Nu är det 1,5 vecka sedan jag kom hem från Egypten.
Jag har sett och upplevt så mycket så det känns som jag varit borta minst en månad i stället för 14 dagar med resdagarna.

Pyramiderna på Gizaplatån där jag var in i Cheopspyramiden. En fin kväll med middag på Oscars terass med bästa utsikten över pyramiderna. Vild Tuc-tuc färd genom Kairo med småpojkar som körde, tävlandes med varandra, vi skrattade hela vägen! 😂   

Två nätter i den magiskt vackra vita öknen, sov en natt ute under stjärnorna och en natt i tält, ökenrävarna skällde nattetid, yoga strax efter soluppgången. Besökte även svarta öknen och Djara Cave, en enorm grotta där någon sprungit ner före oss och tänt små stearinljus längs väggarna innan vi klättrade ner, också det en magisk upplevelse! Sanddyns-race i jeepar, så kul, full gas uppför höga dyner och ner igen, trodde jeepen skulle välta flera gånger. Åkte sandboard nerför en sanddyn, sand i stället för snö i munnen. 😁

Nattåg från Kairo till Aswan, även det en upplevelse, lite i skramligaste laget men kunde ändå sova hyfsat bra.
Besökte många tempel, så mycket vackert och imponerande byggnader, så olika också hur de olika templen och platserna kändes. Besöket vid Isis Tempel sammanföll med flera skolklasser med barn. De ville ta selfies med mig och en resekompis, de exotiska tanterna?! 😂 Vet inte hur många barns mobiler jag nu finns med i, kisandes in på snedden i bild 🤣.

Vi besökte en nubisk by där vi åt riktigt god lunch och de som ville blev hennatatuerade (jag ville 🤩).

På ett ställe där vi övernattade blev jag ordentligt myggbiten, verkade också finnas någon typ av knott, där paddlade vi kajak några i gänget på Nilen, som låg spegelblank.

Fyra nätter tillbringades på en supermysig båt som var bokad bara för vårt resesällskap. Tvåbäddsrum med dusch och toa, alla måltider på båten, fantastisk fin mat. Även strandhugg med barbeque på ett mysigt ställe med egyptisk livemusik, fantastiska musiker. Har dansat i öknen, på stranden, på båten, på ett café bland annat 😄. På båten blev det tid för workshop, övningar, cacaoceremoni, energimedicin och yoga på mornarna 🥰.

Besökte en otroligt vacker by där de odlade bananer och mango och annat, lämnade lite kläder där för barn och ungdom. Synd bara att alla inte fick, det var så många förväntansfulla barn🥺.

Vi seglade bitvis eller drogs av en liten motorbåt norrut, tyvärr fick vi inte segla ända fram till Luxor, sista biten åkte vi buss.

Sista morgonen hanns det med en luftballongfärd över Luxor för de som ville (jag ville 😍) och vi besökte Karnak som var helt enormt stort och vackert.

Sedan försenat inrikesflyg Luxor-Kairo så jag och några till missade vår anslutning hem. Blev att hänga på flygplatsen och åka på natten med byte i Istanbul, kom till Arlanda ca 12 timmar senare än jag hade tänkt och sen tåget hem efter det.

Tack och lov var jag inte ensam utan hade sällskap av fina vänner från resan.

Egypten har verkligen en plats i mitt hjärta efter den här resan, vill gärna åka tillbaka och upptäcka och se mer.

Mer bilder kommer i ett till inlägg …

Tackar varmt de fina researrangörerna, healers och andliga lärarna  Christina Grossi, Carolina Lorca Manriqueza, vår fantastiska guide Ashraf El Masryf och gästfria Salah Oscar Al Assi för en underbar middag med utsikt.

Annika