I Maria Magdalenas fotspår

12 - 17 oktober 2020

I Maria Magdalenas fotspår, en resa till Provence

4 platser kvar!

 

Har du haft en dragning till Maria Magdalena och hennes närhet till Jesus? Skulle du vilja följa med och återuppleva var hon befann sig efter Jesus korsfästelse? Då kan jag varmt rekommendera att komma till mig för sex dagars retreat.

Jag kommer precis därifrån och det har skett en enorm transformation inom mig. Maria Magdalena är så otroligt närvarande och jag har fler kanaliseringar från henne.

 

 

Jag bjuder in till en transformationsretreat i närvaro, medvetenhet och stillhet, där du kan finna friden inom dig och hitta hem igen. Hitta hem är ett tillstånd av att inte vara separerad från källan, att vara i samklang, med naturen, andra människor och med oss själva. Ibland är vi på flykt omedvetet och medvetet för själen smärtar för mycket. Dessa dagar tillåter vi oss att komma hem och lösa upp spänningar och blockeringar.

Maria Magdalenas grotta, på franska, (la grotte de sainte Marie-Madeleine), är en naturlig grotta där Maria Magdalena bodde efter Jesu korsfästelse. Den ligger i berget Saint-Baume, 30 km söder om Saint-Maximin-la-Sainte-Baume Provence i södra Frankrike. Det tar cirka 40 minuter att ta sig upp.

Maria från Magdala var en av kvinnorna som enligt Nya Testamentet följde Jesus. Historiskt har hon ofta kallats Maria Magdalena, eftersom tillnamnet kom att uppfattas som egennamn. Enligt en kristen tradition flydde Maria från Magdala till Provence efter Jesus korsfästelse då hon efter en mirakulös båtresa gick iland i Sainte-Marie-de-la-Mer. Hon ska sedan ha bott i grottan under sina sista 33 år och spridit evangeliet i Provence. En stenlagd väg leder upp den sista biten och på en avsats vid grottan finns ett litet kloster. Ingången till grottan är murad och smyckad och insidan fungerar som kapell.

Maria från Magdala var en av kvinnorna som enligt Nya Testamentet följde Jesus. Historiskt har hon ofta kallats Maria Magdalena, eftersom tillnamnet kom att uppfattas som egennamn. Enligt en kristen tradition flydde Maria från Magdala till Provence efter Jesus korsfästelse då hon efter en mirakulös båtresa gick iland i Sainte-Marie-de-la-Mer. Hon ska sedan ha bott i grottan under sina sista 33 år och spridit evangeliet i Provence. En stenlagd väg leder upp den sista biten och på en avsats vid grottan finns ett litet kloster. Ingången till grottan är murad och smyckad och insidan fungerar som kapell.

Följ med mig till vackra Provence. En oförglömlig och fantastisk inre resa för Dig som vill uppleva balans och harmoni i magisk vacker natur och helande omgivningar. Meditativa dagar i såväl stillhet och rörelse. Retreaten pågår från den 12-17/10. Du anländer 11/10 eller tidigt 12/10 i Marseille och vår första övernattning kommer vara där för att besöka sevärdheter i Marseille. Vi avslutar 17/10 klockan 17.

Genom guidade och läkande hjärtmeditationer, samtal, beröring, frigörande dans, intuitiva övningar, mindfulness, grupphealing, mantran, sång och mantran hittar vi in i kärnan av oss själva, tillbaka till källan och känslan av att vara ett med alla.

Vi kommer att göra en utflykt till Maria Magdalens grotta och gå processionen med munkarna upp till grottan, som omges av magisk ekskog med inslag av lönn, alm, bok, ask och popplar och meditera där med de röda rosorna, den franska vita liljan och vita pärlor som är M Magdalenas signum. Vi kommer även att besöka Basilikan Sainte-Marie-Madeleine där det finns en helig krypta och där kvarlevor av Maria Magdalena finns. Basilikan och klostret som numera är ett hotell kommer vi att bo i under 2 nätter. Sedan kommer vi att ta oss till Sainte Marie del La Mer och bo där i 2 nätter för att sedan åka hem.

När är det och vad kostar det?

Jag reser med en grupp på max 10 personer. För att du ska få bästa möjliga tid i gruppen så boka snarast! Boendet består av dubbelrum. Din investering för kursen är 4200 kr. Du får en faktura vid bokningen. Angående hotell får du förslag ifrån mig där vi kommer att bo gemensamt.

Flyg ordnar du på egen hand. Jag hjälper till med olika flygalternativ. Anmälan är bindande

Vem är jag?

Christina är Healer, yogalärare, beteendevetare och friskvårdscoach sedan 20 år. Christinas unika talang är att väcka upp människor så de kan leva ett kärleksfullt liv och ett liv i tillit. Läs mer om Christina, på www.christinagrossi.se

Varmt Välkomna

Christina

Röster från tidigare retreat!

Lovade att maila utvärderingen, men inser att det är svårt att göra det redan nu. Det händer massvis med saker EFTER retreaten. Tror att just det är det unika med dig; det händer grejer både före, under och efter!

 * Upplägget

Enormt värdefullt att åka iväg. Verkligen få tid med sig själv. Bra upplägg med spännande workshops med ämnen som berör på djupet, varvat med praktiska övningar, dans och musik. Du lyckas kombinera allt med en otrolig känsla! Bra att få egen tid så att de ganska starka upplevelsen och upptäckterna om en själv får tid att landa.

 För mig var det viktigt att kunna få vila och sova.

 * Innehållet

Jag saknar egentligen ingenting. I början tyckte jag inte om dansen och kände mig besvärad av att titta helt okända människor i ögonen. Sedan älskade jag det.

 Tyckte också om att du skapade en slags kontext av ett ganska så svårt område, transformation och andlighet. Du har också en förmåga att förmedla detta på ett begripligt sätt och du är konsekvent i det du säger och gör.

 * Stället

Rent och snyggt. Bra sängar, fina rum, genuint och genomtänkt av Linda och Rita. Och en sådan underbar terrass att sitta på! Magiskt att även kunna använda den fysiska miljön som inramning till det vi höll på med!

 * Utflykt och kringaktiviteter

Helt underbar utflykt till havet! En total upplevelse med den fina folkabussen. Tyvärr blev det alldeles för lite näring den dagen då även middagen blev sen. Vi borde kanske tänkt på att ta med ett matigare mellanmål till stranden. Utflykten till Itriadalen var omtumlande, mycket starka krafter som påverkade både där och med tanke på vädret. Sammanfattningsvis. Det är verkligen en transformation. Den börjar redan vid anmälan, tar plats under retreatet och faller på plats efteråt!

 Jag har förändrat mitt liv på flera sätt genom transformationen. Jag är här och nu. Tiden har stannat. Och jag är i fullständig tillit. Jag ser allt klart och ingen tvekan finns längre. Saker som jag grubblat på länge får plötsligt sina svar.  Lotta

Är så glad att jag åkte på denna resa i en fantastisk vecka som har blivit starten på min andliga resa. Här på Villa Ottilia har allt varit perfekt. Fina rum, god mat och trevlig atmosfär. Linda och Rita har hela veckan varit oerhört generösa och tillmötesgående. Yogan på morgnarna har också varit fantastisk. En härlig blandning av yinyoga och mediyoga. Min kärlek har verkligen djupnat till yinyogan. Christina du är en fantastisk yogalärare och andlig inspiratör som nu har inspirerat mig till fortsatt andlig utveckling och att fortsätta att ”lära mig”, fördjupa mig och omslutas av A Course in Miracles.  

Det har varit en fin blandning av yoga, workshop och tid för reflektion. Det praktiska upplägget har varit optimalt. Bra att resan var 7 dagar. Tack Christina för att du funnits där för oss i gruppen hela veckan för våra frågor/funderingar. Du har ett stort tålamod och stor generositet. Liselotte

En kurs med många tankar, ny kunskap och massor med känslor, Att få möta sina innersta sorger och kärlekar är ett tufft uppdrag. Men med din intuitiva och kloka guidning har det varit en underbar resa in i mitt inre. Efter workshopar med mycket skratt, gråt och insikter känner jag mig otroligt stärkt i mig själv och trygg i att vara kärlek. Vi har blivit omhändertagna med yogaövningar, andlighet, god mat och glädje. För mig har det varit otroligt skönt med frigörande danser. Att se sig själv och andra i ögonen – att verkligen möta både andra och sig själv på djupet, på riktigt var en värdefull upplevelse. Bra att kunna påverka innehållet och diskutera hur vi går vidare. Skönt flow.