Peru

Heart Journey – Peru 18/4-30/4

LIMA – PUNO – CUSCO – IQUITOS – TITIKAKA LAKE- SACRED VALLEY- AMAZONAS.

13 DAGAR / 12 NÄTTER
Upplev Andernas och Kondorens kosmiska hjärta.

En helig resa genom Peru där vi kommer att besöka magiska kraftplatser, ta emot uråldrig visdom från våra förfäder som kommer att hjälpa oss att minnas och återuppväcka Ancestrala ljuskoder. Kallar din själ till Peru!?

Det blir en inre resa genom hjärtat, genom alla bergen av rosenkvarts, vackra bäckar och dalar. Vi kommer att bestiga Machu Picchu som sägs vara kronchakrat i världen, promenera den heliga Inkaleden. Både Cusco och Titikakasjön sägs aktivera Navel Chakrat och står får den gudomliga feminina urkraften och det sägs också att det var där allt började. Många menar på att urbefolkningen är människans ursprung. Det är därför det sägs att Cusco är världens navel. Titikakasjön som är gränsen mellan Peru och Bolivia sägs vara både feminin och maskulin, källan för kreativitet och uttryck.

Uros, urbefolkningen som lever på flottar av Totoravass, liknar sockerrör och som också är deras föda. Där vi får ta del av deras sätt att leva i helheten med universum och moder jord i direkt kontakt med källan. Det sägs att ursprungsbefolkning är en förlängning av Lemurien och Atlantis och att det var till denna sjö många flydde till.

Efter inkaimperiets fall för mer än 500 år sedan fanns det en grupp inkafolk som flydde in i bergen i Anderna för att skydda sin uråldriga tradition av visdom. De var isolerade på 5000 meters höjd i 500 år för att återigen tjäna sitt folk i städerna och för världen. Möt kärleken och enkelheten hos urbefolkningen i Anderna.

Vi kommer också att få uppleva Irapay Amazon Lodge genom Nanay och Momom River. Pilpintuwasi fjärilsträdgård, fågelskådningsutflykten, botaniska djungelvandring där vi kommer att observera medicinalväxter och jätteträd Irapay palmträd.

DAG 01: ANKOMST TILL LIMA. LIMA – CUSCO.


DAG 02: CUSCO
Hel dag ledigt.


DAG 03: HELDAGS-SACRED VALLEY TOUR.
Tidigt på morgonen kommer vår guidade besök på Sacred Valley att äga rum. Vi börjar turen med avgång genom den bördiga landsbygden, anländer till den koloniala staden Pisac, där en färgstark marknad kommer välkomna oss. Njuta av den unika atmosfären under en typisk lunch. På eftermiddagen, passerar vi genom städerna Calca och Urubamba, vi besöker Inkafästningen och Citadellet av Ollantaytambo, byggt för att skydda ingången till denna del av dalen, och skydda den från eventuell invasion från stammarna i Nedre djungeln. Du kan gå genom de pittoreska gatorna i den närliggande staden, och få en god uppfattning om vad detta Strategic Military, Religious and Agricultural Center var som under inkatiden Imperium. Vi återvänder till Cusco för övernattning.
Måltider ingår: Frukost på hotellet och typisk lunch.


DAG 04: CUSCO – KM. 104 – WIÑAYHUAYNA / INKA TRAIL.
Transfer från hotellet till tågstationen i riktning mot kilometer 10 4, början av Inkaleden, på denna. Inkaledens väg kommer vi att känna till det arkeologiska komplexet Chachabamba 2270m. Sedan stiger vi upp till den högsta delen av denna rutt, där Wiñayhuayna ligger på 2650m höjd. Detta är det viktigaste arkeologiska komplexet inom Inkavägens nätverk, efter Machu Picchu-parken. Inkaledens nätverk fortsätter mot Puerta del Sol eller Inti Punku, plats att observera Machupicchu 2400m höjd, i all sin naturliga charm, sedan går vi ner till helgedomen Machu Picchu, vi ska fortsätta i nedförsbacke till staden Aguas Calientes (Machu Picchu – Pueblo), där vi avnjuter en härlig middag och övernattning (inträde till termalbaden är valfritt och betalas för sig). Gångtid 06 timmar. Övernattning i Aguas Calientes.
Måltider ingår: lunchlåda och middag.


DAG 05: MACHU PICCHU PUEBLO (AGUAS CALIENTES) – SANTUARIO DE MACHU PICCHU – CUSCO / INKA TRAIL .
Runt 06.00 åker vi turisttransport till det arkeologiska centret i Machu Picchu, där guiden kommer att informera oss om Inkakulturen. Vi har sedan lediga tid innan vi återvänder för att möta hela gruppen i staden Machu Picchu, där vi tar tåget tillbaka till staden Cusco. Övernattning i Cusco. Måltider ingår: Frukost på hotellet och typisk lunch. Vad behöver du ta me dig och bära! Liten ryggsäck, varma kläder för väder som fleecebyxor och vandringsskor, t-shirt, tjockare tröja, regnponcho, mössa, halsduk, vattenflaska, ficklampa. Litet mellanmål, chokladkaka. Originalpass och extra pengar. Övernattning i Cusco.
Måltider ingår: Frukost och lunch.


DAG 06:
Hel dag ledigt.


DAG 07: CUSCO- PUNO (SOLENS RUTT).
Transfer från hotellet till bussstationen för att gå ombord på bussen till Cusco, på vägen kommer vi att se sevärdheter som människorna i Pukara visar. Vi kommer att få en guidad tur i museet som visar arkeologiska kring lämningar om höglandets andinska 7 kulturer.


DAG 08: HELDAG UROS OCH TAQUILE FLYTANDE ÖAR (TITIKAKA LAKE).
Vi börjar vår guidade tur vid sjön till världens högsta sjö ”Titicaca Lake” (3810 höjd), belägen i Altiplano, vi kommer att besöka Urosöarna. Den här etniska familjen använder små båtar och bor på flytande öar av totoravass. Vi fortsätter sedan till Taquile Island (4040 höjd) där vi kommer att upptäcka en av de mest vackra andinska platserna med många kullar och arkeologiska platser. Här återfinner vi vävning som en huvudaktivitet och plagg gjorda med hög teknisk tygdesign, här visar de sina dagliga liv. Vi Återvänder till Puno på eftermiddagen. Övernattning i Puno.
Måltider: Frukost och typisk lunch.

Efter det åker vi till La Raya, den högsta punkten i rutten (4335 m.a.s.l), där kommer vi att spendera cirka 10 minuter för att ta bilder och fortsätta vår resa med stopp för lunch i Sichuan. Efter lunch besöker vi det arkeologiska centrumet; Raqchi, en imponerande byggnad gjord till Wiracocha-guden. Vi avslutar resan i Andahuaylillas by där vi kommer att besöka kyrkan San Pedro, även känd som Sixtinska kapellet i Amerika. Ankomst till Cusco och transfer till hotellet. Övernattning i Cusco. Måltider: Frukost och lunch.


DAG 9: PUNO / IQUITOS – PROGRAM MED ÄVENTYR OCH KOPPLA AV 4 DAGAR 3 NÄTTER – FÖRSTA DAGEN
Mottagning och upphämtning vid ankomstområdet på Iquitos flygplats, där Irapay representanter kommer att hjälpa oss och föra oss till hamnen där vi kommer att gå ombord på en av våra båtar som leder dig till Irapay Amazon Lodge genom Nanay och Momom River. Under turen kan du observera det underbara landskapet Peruansk djungel tillsammans med de små husen som ligger vid flodernas strand. Efter 30 minuters resa kommer vi fram till lodgen, där vår personal välkomnar oss och tar emot dig med en uppfriskande fruktjuice från regionen. Vid lämplig tidpunkt kommer vi att checka in och plats i deras respektive stuga. Vi kommer att njuta av vår första Amazonas måltid på Maloca Restaurant med en underbar utsikt över Momomfloden.
Pilpintuwasi fjärilsträdgård, en magisk plats där vi kan lära oss processen metamorfos av fjärilarna, bland de mest slående som centrumhusen är den blå morfofjärilen och ugglfjärilen. Pilpintuwasi är också en djurräddningcentrum, ett av de mest slående djuren är en vacker Jaguar. På vår återkomst till Irapay kommer vi att ha tid att uppskatta vår första solnedgång över Amazonas, du har möjlighet att vara belägen högst upp från vår synvinkel där du kan observera växtlighetens område med de underbara färgerna från Amazonas solnedgång. Läcker middag på maloca Restaurang. Övernattning vid logde.


DAG 10: IQUITOS – PROGRAM; ÄVENTYR OCH KOPPLA AV 4 DAGAR 3 NÄTTER – ANDRA DAGEN
Vi börjar dagen med fågelskådningsutflykt, uppskattar hur de olika fåglarna samlas på jakt efter sin morgonmat, startar denna utflykt mycket tidigt med båttransfer på Momom River. Du kan se olika arter som t.ex Oropendolas, Paucares, Gavilanes, taangers samt Tuki (Jacana Jacana), Ringed . Kungsfiskare (Ceryle-Torquata), Black-Collared Hawk (Busarellus nigricollis), bland andra. Sedan kommer vi tillbaka till lodgen för att njuta av en energigivande frukost, efter det en paus för att njuta av Irapays faciliteter. Lunch i Maloca med utsikt över Momom River. Vid kvällen, särskilt under flodernas växtsäsong, kommer vi att njuta av en magisk öppen båttur genom Momomfloden, utan någon belysning, i sällskap genom några glimtar av djungelns flora och fauna. Om vi ​​har en klar himmel kan vi få uppskatta det fantastiska månskenet, liksom stjärnorna och konstellationerna. Middag maloca restaurang. Övernattning på lodgen.


DAG 11: IQUITOS – PROGRAM; ÄVENTYR OCH KOPPLA AV 4 DAGAR 3 NÄTTER – TREDJE DAGEN
Vi börjar dagen med en utsökt frukost och åker till vår första botaniska djungelvandring där vi kommer att observera medicinalväxter, jätteträd, Irapay palmträd, och njuta av vinrankor att hänga oss i. Vi kommer att återvända till Irapay för att njuta av vår lunch. På eftermiddagen kommer vi att besöka en infödd gemenskap, där de kommer att visa oss sina seder och modersmål. De kommer även att dela med sig ​​av deras danser och sånger, i slutet av turen kan vi se deras hantverket de utför. Fri tid och vila och njuta av vår sista solnedgång över Amazonas. Middag på Maloca Restaurant.


DAG 12: IQUITOS – PROGRAM; ÄVENTYR OCH KOPPLA AV 4 DAGAR 3 NÄTTER – FJÄRDE DAGEN Frukostbuffé. Vi kommer att njuta av en underbar rundtur i Amazonas River, där vi kommer att observera konvergensen av vattnet i Amazonfloden och Nanay. Vi kommer att göra ett kort stopp i det sjunde naturundret för att se delfiner, om vi har tur och tålamod kan vi observera dem. Transfer till stadenIquitos och flygplatsen. Ankomst till Lima och transfer till hotellet. Övernattning i Lima. Måltider ingår: Frukostbuffé.


DAG 13: INTERNATIONELL AVGÅNG
All angiven tid, transfer från hotellet till Limas flygplats för att ta ditt internationella flyg för att återvända hem.


 

Välkomna att följa med oss på denna resa!

Era transformerande guider är Carolina Lorca Manriquez och Christina Grossi

 INGÅR: alla frukostar 9 luncher 5 middagar. Alla transporter inom landet förutom flyg. Meditationer, healing, transformationer, workshops.

INGÅR INTE: internationellt eller inrikes flyg Investering 2490 €. Anmälan är bindande och en faktura skickas ut på 700 € som inte är återbetalningsbar. Resten går att dela upp på tre gånger.

Har du varit med på Carolinas och Christinas resor sedan tidigare får du en rabatt på 100 €.

Alla våra resor är rök och drogfria!

Namaste

Carolina och Christina

Vilka är vi?

Carolina är medicin kvinna och ljusarbetare och grundaren till Soulraise. Ett community med själen i fokus där vi arbetar med alla våra sinnen och gåvor i shamansk anda. Allt för att höja och rensa våra frekvenser och medveten göra våra sanna essens. Carolina håller i hjärtöppnande och transformerande Cacao ceremonier & Ecstatic Dance, Musica medicina, Divine sister cirklar, Wombhealing och Soundhealing. Carolina har också tagit fram en utbildning i Shamanic Lightworker till de som längtar efter att träda in i sin kraft

Christina är Healer, yogalärare, beteendevetare och friskvårdscoach sedan 23 år. Christinas unika talang är att väcka upp människor så de kan leva ett kärleks- och tillitsfullt liv.

Varmt Välkomna

Carolina och Christina

Röster från tidigare resor!

Redan som liten visste jag att bibeln inte berättar allt. Att det finns mer, något som kommer att få oss att minnas att livet är så mycket mer än det vi upplever. Att vår historia ser helt annorlunda ut är det vi fått lära oss.

Synkronicitet efter synkronicitet ledde mig till Egypten tillsammans med Christina Carolina vår guide Ashraf och tillsammans med vår grupp av med människor jag för all tid- och ingen tid, har i mitt hjärta. Vi blev en familj och tillsammans mötte vi vår riktiga historia.

En transformerande resa som inte vare sig började eller slutade där. En självklar resa genom pyramider, tempel, skitiga tåg, harmoniska hotell och framför allt den vackra båten och vackra visa Nilen som för övrigt gav mig lektioner I AM.

När jag ser tillbaka på vår resa och frågar mig själv vad jag kände var det som gav mig mest är det väldigt svårt att säga att det ena var bättre än det andra, för alla aspekter och upplevelser har fått mig att transformera, växa och att stå i min kraft. Det som ligger mig varmast och det som känns mest nu i skrivandets stund är alla systrar och bröder jag träffade. Vi möttes med hjärtat och jag upplevde att det fanns ett tillåtande, en acceptans och en självklarhet med var och en av dem.

Jag älskade att vakna tidigt, gå upp på däck och samtala med Nilen, månen och solen som visade sig allt eftersom. Den ro jag kände då vi var på båten är något jag önskar att alla kunde förstå att det är det som är vårt naturliga tillstånd. Det är så vi ska må. Det är så vi ska leva. I harmoni med moder jord, våra systrar och bröder i alla former. Vi yogade, mediterade, dansade, skrattade, grät och bara var. Inga måsten och inga förväntningar. Enbart känslan av bliss.

Vår kakao ceremoni som följdes av dop i Nilen fick mig att känna vilkorslösheten i allt som är. Rikedomen i allt som är och att vi inte behöver sträva efter något. Det är dax att minnas att vi redan har allt, att vi ÄR. Den underbara vackra stillsamma lilla byn Nubian village,där kamelerna strövade fritt, fick mig att vilja stanna kvar. Jag ville skicka efter min familj för att bygga upp en community där vi alla finns för varandra i vilkorslöshet och i aboundance.

Besöken i pyramider och tempel var mer aktiverande är jag än idag kan förstå. Det startade upp så många processer i mig som hjälper mig att minnas mitt sanna jag.

Väl hemma fortsatte transformationen och uppgraderingarna.

Det kändes surrealistisk. Upplevelsen av tid försvinner allt mer . Känner alla starka frekvenser som flödar in i min kropp. Kände mig frånvarande. Kunde stanna upp på affären och bara stå kvar utan att märka av andra. Som om jag inte fanns. Som att andra var i en helt annan dimension och inte kunde se mig. Jag kunde se dem men de fanns liksom inte. Kände mig avdomnad. Som att allt var ett vakuum. Det var obehagligt samtidigt som jag med nyfikenhet inväntade vad detta ska leda till. Det känses inte som att jag varit på någon resa. Som om jag aldrig lämnat hemmet. Som att jag fortfarande höll på att packa inför den.

Tiden är en illusion och vi med den. Kände mig Illamående. Kunde inte äta, inte heller kommunicera med “vanligt folk”. Kallprat, finns det ens? Kände lite oro för olika saker. Jag är sällan orolig längre. Känns som att i det här läget borde jag inte känna oro, men vaknade en natt av oro för olika saker. Jag sörjde också. Sörjde allt som gick att sörja. Har bett om det. Att öppna hjärtat alltså. Det har varit instängt så länge. Så, tack! Det var tufft men det var med tacksamhet jag betraktade all denna sorg. Grät vilket jag är tacksam för eftersom jag har inte haft lätt för det under livet som gått. Det var skönt, renande, förlösande och jobbigt.

Jag känner hur hjärtat öppnar sig mer och mer. Tack!

Jag älskar att transformera och hur jobbigt det än känns så vet jag vart det leder mig och det är till mig själv.

YO SOY I AM JAG ÄR.

Ulrika Larsson