Luxor

Sju transformerande dagar i Luxor
10-16/1-2024

Följ med Ashraf El Masry och Christina Grossi i sju dagar till Luxor forntida Thebes i Egypten när vintern i Sverige kallast.

Vi möter dig i precis rätt ögonblick där du befinner dig på din andliga tidslinje. Luxor är meckat för andlig förvandling med mer än 12 olika tempel som vi kommer att besöka.

Vi kommer att arbeta med sju gudinnor och sju gudar. Det heliga äktenskapet.

Platser vi kommer att besöka:

 

 • Hatshepsuts tempel
 • Ramesseum
 • Luxor tempel
 • Karnak tempel
 • Konungarnas dal
 • Drottningarnas dal
 • Nobels dal
 • Habu Madinet
 • Dendera
 • Abydos
 • Två hemliga platser

Vi möts bortom tankar om oss själva och genom yoga och transformation hittar vi vårt inre.

Vi erbjuder dig en fantastisk inre resa under sju dagar för dig som vill uppleva balans och harmoni i en magiskt vacker miljö och helande omgivning!

Meditativa dagar i både stillhet och rörelse. Nilen ligger vägg i vägg med vårt hotell där vi ska bo på den västra sidan.

Vi börjar morgonen med Yinyoga/mediyoga och mantra eller andningsövningar med Christina, och efter frukost besöker vi de ljusa templen längs Nilen. På eftermiddagen träffas vi för att arbeta med meditation och workshop runt de olika ljustemplen. Vi använder de sju heliga oljorna, kristallerna, aktiveringarna, healing.

Gudinnorna och gudarna, drottningarna och Faraos.

Isis and Osiris
Seshat and Toth
Hathor and Horus
Sekhmet and Phat
Hatshepsut & Thutmosis
Akhenaten and Nefertiti
Nut and Geb

Schema för våra sju dagar!

Dag 1 Luxor östra sidan
Luxor tempel
Karnak tempel
Workshop

Dag 2 Luxor västra sidan
Yinyoga och meditation
Hatshepsuts tempel
Ramesseum

Dag 3 Dendera Abydos
Dendera tempel
Abydos tempel
Workshop

Dag 4 Luxor västra stranden
Yoga & meditation
Konungarnas dal
Drottningarnas dal
Nefertiti möjligt besök
Nobels dal

Dag 5 Luxor
Habu Medinet
Hemlig plats
Workshop

Dag 6 Luxor 
Esna tempel
Workshop

Dag 7 Luxor ledig dag
Yoga & meditation
Felucca över Nilen
Banana Island och lunch på ön
Handla

Egypten 2:0 – En gudomlig resa i Serapis Bey och Hatshepsuts fotspår

När är det och vad kostar det?

Ingår i detta program

➢ Hotell
➢ Mat
➢ utflykter & inträden
➢ resor från och till flygplats
➢ Yoga
➢ Meditation
➢ Workshops
➢ Sju andliga oljor
➢ Litteratur

Ingår inte: Flygresa, extra natt. Flyga luftballong i soluppgången för den som vill!

Retreatet pågår 10/1-16/1-2024. Kom gärna en dag tidigare. Retreaten avslutas den 16/1 kl 17.00.

Det finns totalt 12 platser. Investering 1.100 euro. Du betalar en anmälningsavgift på 400 euro när du fått bekräftat din plats. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar.

Retreaten är rök-& drogfri.

Sat Nam

Christina  och  Ashraf

Vilka är vi?

Christina är Healer, yogalärare, beteendevetare och friskvårdscoach sedan 23 år. Christinas unika talang är att väcka upp människor så de kan leva ett kärleks- och tillitsfullt liv.

Ashraf El Masry. Examen vid arkeologiska fakulteten 1994. Arbetat som italiensk/engelsktalande reseguide sedan 20 år tillbaka. En av Egypten- och andlighetens älskare. Han har också gått kurser i egyptiska chakran och forntida egyptiska läkningskonster.

Vi är ett forntida par sedan Lemuriens tid då vi var präst & prästinna. Våra vägar korsades mars 2021 då guiden som skulle guida blev sjuk. Allt var i gudomlig ordning för att Ashraf skulle träda in.

Varmt Välkomna

Christina

Röster från tidigare resor!

Wow alltså! Jag kommer inte över hur fantastiskt intensiv och cleansing den här resan har varit. Inte minst sagt pga er. Inte bara vem ni är utan hur ni varje dag öppnade upp era hjärtan och såg efter varandra. Att ni hjälpte varann där det behövdes och räckte fram en hand utan att man behövde fråga ibland. Den omtanken och kärleken den här gruppen bestod av kommer jag fylla mitt hjärta med och ta vidare in i mitt liv som en självklar sätt att möta varje människa. Tack underbara ni för att ni satte det exemplet.

Tack till er som delade det grövsta sorg och övergrepp en människa kan genomgå. Varje andetag ni tar, varje steg framåt bevisar vilken styrka ni besitter. Att man kan bryta ner och gråta flera gånger om utan att stanna sönder. Att ni varje gång bygger upp en starkare version av den ni tidigare var. Det såg jag med egna ögon. Tack för er mod och styrka.

Alla ni andra som delade er kunskap och visdom med mig utan att få mig att känna mig okunnig eller ovärdig. ❤️ Ni har öppnat upp en helt ny värld för mig som jag ser framemot att undersöka. Tack.

Även om hemresan gick alldeles för smidigt har inte det första dygnen hemma varit det. Flög på rosa moln i fredags tills jag insåg att jag nog har feber! 😅 legat till sängs i 36h med 40+ grader feber. Helt säker på att Christina Grossi vet varför! 😅🙈

Men idag ingen feber så är på bättringsväg. Lyssnat på healing musik OCH kör Mahatma healing på mig själv. Yes ni läste rätt 😅.

Så tusen miljoner Tack från djupet av mitt hjärta. Forever my wolfpack!! Aaaaoooooo ❤️Azita

Resan till Egypten med Christina och Carolina var ett stort äventyr där vi reste genom Egypten och fick uppleva otroligt mycket. 

Att ha fått tagit del av den kärlek och varma känsla alla i gruppen gav och tillsammans få uppleva allt som Egypten förde med sig var ren magi. Att få lära sig av varandra, att få ha upplevt allt från övernattning under stjärnorna med Jeep äventyr i öknen, till segelbåt på Nilen och med allt däremellan som kajaktur, tempel och luftballong, har varit en resa utan dess like.

Magiska övningar, yoga och ceremonier med fint hållet space av dom båda och med en trygghet bland alla i gruppen som gjorde att det verkligen fanns utrymme för enorm tillväxt och möjlighet att släppa gammalt och gå vidare, gjorde det extra speciellt för mig.

När jag tänker på allt vi upplevt tillsammans så kommer ordet kärlek och utveckling upp. Det är främst det jag tar med mig från vår fantastiska resa 🧡

All kärlek till dig!
Sofia

Nu är det 1,5 vecka sedan jag kom hem från Egypten.
Jag har sett och upplevt så mycket så det känns som jag varit borta minst en månad i stället för 14 dagar med resdagarna.

Pyramiderna på Gizaplatån där jag var in i Cheopspyramiden. En fin kväll med middag på Oscars terass med bästa utsikten över pyramiderna. Vild Tuc-tuc färd genom Kairo med småpojkar som körde, tävlandes med varandra, vi skrattade hela vägen! 😂   

Två nätter i den magiskt vackra vita öknen, sov en natt ute under stjärnorna och en natt i tält, ökenrävarna skällde nattetid, yoga strax efter soluppgången. Besökte även svarta öknen och Djara Cave, en enorm grotta där någon sprungit ner före oss och tänt små stearinljus längs väggarna innan vi klättrade ner, också det en magisk upplevelse! Sanddyns-race i jeepar, så kul, full gas uppför höga dyner och ner igen, trodde jeepen skulle välta flera gånger. Åkte sandboard nerför en sanddyn, sand i stället för snö i munnen. 😁

Nattåg från Kairo till Aswan, även det en upplevelse, lite i skramligaste laget men kunde ändå sova hyfsat bra.
Besökte många tempel, så mycket vackert och imponerande byggnader, så olika också hur de olika templen och platserna kändes. Besöket vid Isis Tempel sammanföll med flera skolklasser med barn. De ville ta selfies med mig och en resekompis, de exotiska tanterna?! 😂 Vet inte hur många barns mobiler jag nu finns med i, kisandes in på snedden i bild 🤣.

Vi besökte en nubisk by där vi åt riktigt god lunch och de som ville blev hennatatuerade (jag ville 🤩).

På ett ställe där vi övernattade blev jag ordentligt myggbiten, verkade också finnas någon typ av knott, där paddlade vi kajak några i gänget på Nilen, som låg spegelblank.

Fyra nätter tillbringades på en supermysig båt som var bokad bara för vårt resesällskap. Tvåbäddsrum med dusch och toa, alla måltider på båten, fantastisk fin mat. Även strandhugg med barbeque på ett mysigt ställe med egyptisk livemusik, fantastiska musiker. Har dansat i öknen, på stranden, på båten, på ett café bland annat 😄. På båten blev det tid för workshop, övningar, cacaoceremoni, energimedicin och yoga på mornarna 🥰.

Besökte en otroligt vacker by där de odlade bananer och mango och annat, lämnade lite kläder där för barn och ungdom. Synd bara att alla inte fick, det var så många förväntansfulla barn🥺.

Vi seglade bitvis eller drogs av en liten motorbåt norrut, tyvärr fick vi inte segla ända fram till Luxor, sista biten åkte vi buss.

Sista morgonen hanns det med en luftballongfärd över Luxor för de som ville (jag ville 😍) och vi besökte Karnak som var helt enormt stort och vackert.

Sedan försenat inrikesflyg Luxor-Kairo så jag och några till missade vår anslutning hem. Blev att hänga på flygplatsen och åka på natten med byte i Istanbul, kom till Arlanda ca 12 timmar senare än jag hade tänkt och sen tåget hem efter det.

Tack och lov var jag inte ensam utan hade sällskap av fina vänner från resan.

Egypten har verkligen en plats i mitt hjärta efter den här resan, vill gärna åka tillbaka och upptäcka och se mer.

Mer bilder kommer i ett till inlägg …

Tackar varmt de fina researrangörerna, healers och andliga lärarna  Christina Grossi, Carolina Lorca Manriqueza, vår fantastiska guide Ashraf El Masryf och gästfria Salah Oscar Al Assi för en underbar middag med utsikt.

Annika