Egypten 2:0 – En gudomlig resa i Serapis Bey och Hatshepsuts fotspår

Jordanien

Amman | Antika Petra |

Wadi Rum-öknen | Döda havet

6–13/11  2024

Res med Christina till Jordanien i november!

Historiens vingslag på magiska platser med fantastiska vyer.

Meditation, transformation & healing!

En vecka i Jordanien: huvudstaden Amman, den antika staden Petra, Döda havet, Wadi Rum-öknen, healing, meditation, magi och skönhet! Vi besöker också dopplatsen vid Jordanfloden, där Johannes Döparen ska ha döpt Jesus.

Åk tillsammans med Christina Grossi till Jordanien 6–13 november 2024.

Vi kommer att möta Petra, den rosa staden, ett resmål som jag länge velat se och komma till. Vi åker jeep i öknen i Wadi Rum, och besöker bergsbyn Dana, som ligger i Jordaniens största naturreservat. Även platsen där Johannes Döparen verkade kommer vi att färdas till. I Jordanien ligger al-Maghtas, den plats där det sägs att han döpte Jesus i Jordanfloden.

Vi ser också Jerash, en hellensk-romersk stad med tempel och pelargångar. Leylinjerna möts här i staden. Döda havet åker vi till och staden Ajloun med sina ruiner av det gamla fortet. I Amman ser vi återstoden av Herkulestemplet (bilden till vänster). En stadstur i Amman ingår.

Vi mediterar på dessa heliga platser och genomgår ett dop i Jordanfloden.

Dag 1

Vår guide hjälper dig vid ankomst. Från flygplatsen kommer du att åka till ditt hotell i Amman. Vi möts för samling.


Dag 2

Jerash / Gerasa.


Dag 3

Till Petra, den antika staden. Byn Dana. Övernattning i Petra.


Dag 4

Petra. 


Dag 5

Till Wadi Rum. Övernattning.

Upplev fängslande & historiska

Jordanien

tillsammans med

Christina Grossi

6–13/11  2024

Dag 6

Wadi Rum, Döda havet. Övernattning.


Dag 7

Döda havet, Mount Nebo, Madaba, tillbaka till Amman.


Dag 8

Amman. Hemresa.


 

 

 

 

När är det och vad kostar det?

Från onsdag 6.11.2024 (ankomst Amman, Jordanien) till onsdag 13.11.2024 (hemresa).

Pris: 1 250 €.

Det här ingår:

➢ möte och hjälp på flygplatsen i Amman

➢ transfer från flygplatsen till hotellet

➢ 3 nätter på hotell i Amman

➢ 2 nätter på hotell i Petra

➢ 1 natt i Wadi Rum

➢ 1 natt vid Döda havet

➢ hotellfrukost alla morgnar

➢ en middag (sista kvällen i Amman) 

➢ meditation, transformation & healing!

➢ 11/11 har vi en aktivering i Wadi Rum-öknen.

➢ engelsktalande tourguide


Pris: 
Din investering är 1 250 €. Anmälningsavgiften är 400 € (ej återbetalningsbar). När anmälningsavgiften är betald kan resterande belopp delas upp i 3 rater.

Ingår inte: Övriga måltider. Flygresa till Jordanien. Visum.

Du ska själv skaffa ett Jordanpass före ankomst till Jordanien: jordanpass.jo

– välj Jordan Wanderer, 1 day visit to Petra, som kostar 70 JDs (jordanska dinarer)
– inkluderar besök till Petra & inträde till över 40 ställen
– inkluderar visumavgift till Jordanien, när Jordanpass köps på förhand 

Retreaten är rök- & drogfri.

Denna resa är för högvibrerande stjärnfrön från 5D och uppåt – Christina åker med en exklusiv grupp för att utföra energiarbete på olika platser runt om i Jordanien!

Sat Nam

Christina

Vem är jag?

Christina är Healer, yogalärare, beteendevetare och friskvårdscoach sedan 25 år. Christinas unika talang är att väcka upp människor så de kan leva ett kärleks- och tillitsfullt liv.

Varmt Välkomna

Christina

Röster från tidigare resor!

Wow alltså! Jag kommer inte över hur fantastiskt intensiv och cleansing den här resan har varit. Inte minst sagt pga er. Inte bara vem ni är utan hur ni varje dag öppnade upp era hjärtan och såg efter varandra. Att ni hjälpte varann där det behövdes och räckte fram en hand utan att man behövde fråga ibland. Den omtanken och kärleken den här gruppen bestod av kommer jag fylla mitt hjärta med och ta vidare in i mitt liv som en självklar sätt att möta varje människa. Tack underbara ni för att ni satte det exemplet.

Tack till er som delade det grövsta sorg och övergrepp en människa kan genomgå. Varje andetag ni tar, varje steg framåt bevisar vilken styrka ni besitter. Att man kan bryta ner och gråta flera gånger om utan att stanna sönder. Att ni varje gång bygger upp en starkare version av den ni tidigare var. Det såg jag med egna ögon. Tack för er mod och styrka.

Alla ni andra som delade er kunskap och visdom med mig utan att få mig att känna mig okunnig eller ovärdig. ❤️ Ni har öppnat upp en helt ny värld för mig som jag ser framemot att undersöka. Tack.

Även om hemresan gick alldeles för smidigt har inte det första dygnen hemma varit det. Flög på rosa moln i fredags tills jag insåg att jag nog har feber! 😅 legat till sängs i 36h med 40+ grader feber. Helt säker på att Christina Grossi vet varför! 😅🙈

Men idag ingen feber så är på bättringsväg. Lyssnat på healing musik OCH kör Mahatma healing på mig själv. Yes ni läste rätt 😅.

Så tusen miljoner Tack från djupet av mitt hjärta. Forever my wolfpack!! Aaaaoooooo ❤️Azita

Resan till Egypten med Christina och Carolina var ett stort äventyr där vi reste genom Egypten och fick uppleva otroligt mycket. 

Att ha fått tagit del av den kärlek och varma känsla alla i gruppen gav och tillsammans få uppleva allt som Egypten förde med sig var ren magi. Att få lära sig av varandra, att få ha upplevt allt från övernattning under stjärnorna med Jeep äventyr i öknen, till segelbåt på Nilen och med allt däremellan som kajaktur, tempel och luftballong, har varit en resa utan dess like.

Magiska övningar, yoga och ceremonier med fint hållet space av dom båda och med en trygghet bland alla i gruppen som gjorde att det verkligen fanns utrymme för enorm tillväxt och möjlighet att släppa gammalt och gå vidare, gjorde det extra speciellt för mig.

När jag tänker på allt vi upplevt tillsammans så kommer ordet kärlek och utveckling upp. Det är främst det jag tar med mig från vår fantastiska resa 🧡

All kärlek till dig!
Sofia

Nu är det 1,5 vecka sedan jag kom hem från Egypten.
Jag har sett och upplevt så mycket så det känns som jag varit borta minst en månad i stället för 14 dagar med resdagarna.

Pyramiderna på Gizaplatån där jag var in i Cheopspyramiden. En fin kväll med middag på Oscars terass med bästa utsikten över pyramiderna. Vild Tuc-tuc färd genom Kairo med småpojkar som körde, tävlandes med varandra, vi skrattade hela vägen! 😂   

Två nätter i den magiskt vackra vita öknen, sov en natt ute under stjärnorna och en natt i tält, ökenrävarna skällde nattetid, yoga strax efter soluppgången. Besökte även svarta öknen och Djara Cave, en enorm grotta där någon sprungit ner före oss och tänt små stearinljus längs väggarna innan vi klättrade ner, också det en magisk upplevelse! Sanddyns-race i jeepar, så kul, full gas uppför höga dyner och ner igen, trodde jeepen skulle välta flera gånger. Åkte sandboard nerför en sanddyn, sand i stället för snö i munnen. 😁

Nattåg från Kairo till Aswan, även det en upplevelse, lite i skramligaste laget men kunde ändå sova hyfsat bra.
Besökte många tempel, så mycket vackert och imponerande byggnader, så olika också hur de olika templen och platserna kändes. Besöket vid Isis Tempel sammanföll med flera skolklasser med barn. De ville ta selfies med mig och en resekompis, de exotiska tanterna?! 😂 Vet inte hur många barns mobiler jag nu finns med i, kisandes in på snedden i bild 🤣.

Vi besökte en nubisk by där vi åt riktigt god lunch och de som ville blev hennatatuerade (jag ville 🤩).

På ett ställe där vi övernattade blev jag ordentligt myggbiten, verkade också finnas någon typ av knott, där paddlade vi kajak några i gänget på Nilen, som låg spegelblank.

Fyra nätter tillbringades på en supermysig båt som var bokad bara för vårt resesällskap. Tvåbäddsrum med dusch och toa, alla måltider på båten, fantastisk fin mat. Även strandhugg med barbeque på ett mysigt ställe med egyptisk livemusik, fantastiska musiker. Har dansat i öknen, på stranden, på båten, på ett café bland annat 😄. På båten blev det tid för workshop, övningar, cacaoceremoni, energimedicin och yoga på mornarna 🥰.

Besökte en otroligt vacker by där de odlade bananer och mango och annat, lämnade lite kläder där för barn och ungdom. Synd bara att alla inte fick, det var så många förväntansfulla barn🥺.

Vi seglade bitvis eller drogs av en liten motorbåt norrut, tyvärr fick vi inte segla ända fram till Luxor, sista biten åkte vi buss.

Sista morgonen hanns det med en luftballongfärd över Luxor för de som ville (jag ville 😍) och vi besökte Karnak som var helt enormt stort och vackert.

Sedan försenat inrikesflyg Luxor-Kairo så jag och några till missade vår anslutning hem. Blev att hänga på flygplatsen och åka på natten med byte i Istanbul, kom till Arlanda ca 12 timmar senare än jag hade tänkt och sen tåget hem efter det.

Tack och lov var jag inte ensam utan hade sällskap av fina vänner från resan.

Egypten har verkligen en plats i mitt hjärta efter den här resan, vill gärna åka tillbaka och upptäcka och se mer.

Mer bilder kommer i ett till inlägg …

Tackar varmt de fina researrangörerna, healers och andliga lärarna  Christina Grossi, Carolina Lorca Manriqueza, vår fantastiska guide Ashraf El Masryf och gästfria Salah Oscar Al Assi för en underbar middag med utsikt.

Annika