Egypten 2:0 – En gudomlig resa i Serapis Bey och Hatshepsuts fotspår

Egypten 4.0 Ljustemplen och Egyptens heliga platser

6-17/3 2025

Vi har precis landat hemma från magiska Egypten och planerar nu redan in vår nya resa. 12 dagar tillsammans med den djupa & dolda kunskapen i Egypten. Sharing, gemenskap, transformation, kanaliserade meditationer kommer du att få uppleva med oss och vi håller space för att du ska kunna landa i dig.

Vi har varit i Karnak- & Luxor templet i Luxor och åkt häst och vagn. Vi har åkt en 5-stjärnig båt över Nilen som var otroligt fin med god mat och första klass service.

Vi har haft kraftfulla fullmånesmedition, hjärtöppningar och den vänskapen som blev mellan alla var vacker att se.

Vi hade arbetar med de 7 fysiska chakrana utefter Nilen och fick avslutat i Nubian Village.

Vi har utforskat och känt av de olika energierna; maskulina och feminina i Edfu- & Isis templet. Besökt Isis- & Hatsepsuts templet som blev mest berörande för mig då jag har en inkarnation som Hatsepsut.

Vi har redan nu några bokade så ta din plats om du har en längtan.

Christina bjuder in till en andlig resa för att återinföra Atlantis då många atlanter gick över till den egyptiska dynastin.

Har du hört kallelsen? Då har du förmodligen ett tidigare liv i forna Egypten.

Vi ger dig möjligheten att genom vår hjälp vara med om hjärtöppningar, frekvenshöjningar, aktivering av ljuskoder, helig geometri och meditationer för att under dessa tolv dagar komma tillbaka till ditt inre hem och ursprungliga kraft. Vi arbetar med Hatshepsut, Seshat, Isis, Hathor för att integrera den feminina kraften som förser vårt hjärta med styrka.

Vi kommer att förlösa alla dolda blockeringar, trauman och gamla karman. Vi kommer att koppla in oss till alla dolda ljuskoder och heliga geometriska symboler.

Du som känner en längtan till att möta ditt sanna Jag i cirkeln, kom ta din plats!

Vi kommer att verka via de fyra elementen: jord, vatten, luft och eld med två nätter i den vita öknen.

Egyptens heliga platser är byggda efter helig geometri och avstånden mellan jorden – solen – månen – stjärnorna. Vi kommer via heliga ljuskoder väcka denna kunskap som finns gömd i olika dimensioner och frekvenser.

Dag 1
Vår guide kommer att hjälpa dig genom utcheck och visum. Efter att ha fått ditt bagage kommer du att åka till ditt hotell i Kairo. Vi möts för samling.


Dag 2 Tidig morgon avgång till Bahariya Oasis.
Vid ankomsten kommer du att njuta av en fantastisk lunch på vårt Bedouin hus och efter det kommer vi att starta vår fortsatta resa i 4 * 4 jeeps till sanddynerna och saltsjön, där vi kan njuta av att ta en promenad. Vi kommer sedan att köra till den svarta öknen (berg och kullar rik på svart basalt), vinden har efter tusen år smyckat denna basalt och klipporna överallt över området vilket ger det ett svart utseende, Gebel El Marsos en av de mest kända bergen där och vi får en fin utsikt över det omgivande landskapet, en känsla av att du inte är på jorden men på en annan planet.

Nästa stopp kommer att bli El Heiz byn där du kan ta ett bad (ingen jacuzzi men kan jämföras med Baharia Oasis Springs och Wells) vi fortsätter till Crystal Mountain; Det sägs vara ett sub-vulkaniskt valv. Från Crystal Mountain kommer vi att köra terräng till Aqabat en liten vacker dal av otroligt vackra bergsformationer.

Nästa stopp är ett vackert landskap som är från en annan värld, den vita öknen, nationalparken, en magnifik naturlig bergformation över miljontals år. Många av formationerna ges roliga namn som tält, svamp, glasskottar, strutsar, hökar och syrsor; De ses bäst vid soluppgång eller solnedgång när solen visar nyanser av rosa och orange eller under en fullmåne som ger det spöklika utseendet.

Camping i den vita öknen, BBQ och folkloriskt musik (speciella musikföreställningar och dans runt elden, av våra förare).

Att sova under stjärnorna kommer vara oförglömligt, en scen tagen ur en film, vi kommer se en klar himmel med stjärnor och sist såg vi ett stjärnfall på vår första dag.


Dag 3
Frukost på campen och sedan startar vår resa till Gara Cave (Gara är en grotta av magiska dimensioner, eftersom det är en av de få dekorerade grottorna i Egypten) Nästan 30 meter i bredd och 8 meter hög, innefattar den olika formationer av djur som huggits i sten.


Dag 4
Tidig frukost på lägerområdet sedan tillbaka till Bahariya för vila och sedan kör vi tillbaka till Kairo. Incheckning på vårt hotell för fri tid på egen hand och gå till Khan El Khalili Bazaar.


Dag 5
Kairo – Aswan Frukost på hotellet och starta ett besök till The Giza Pyramids där vi kommer att besöka ➢ Cheops Pyramid ➢ Khafre Pyramid ➢ Panorama ➢ Sphinx ➢ Valley Temple. Den stora pyramiden i Giza är kronchakrat i Egypten och Sfinxen är tredje ögat.
Sedan kommer vi att åka till tågstationen för att gå ombord på vår sovtåg till Aswan.

Egypten 2:0 – En gudomlig resa i Serapis Bey och Hatshepsuts fotspår

Dag 6
Aswan, vi kommer att åka till vårt hotell för vila. Efter lunchen kommer vi att besöka Nubian Village där vi kommer att prova på en typisk lunch, göra henna tatueringar och njuta av en ö av svart granit. Sedan tillbaka till hotellet.


Dag 7
Dahabiya incheckning. Aswan, vi njuter av frukost bredvid poolen och efter det en guidad resa med båt till philae där Isis templet ligger. Isis templet är baschakrat och innefattar färgen rött.

Incheckning på Dahabiya Nile Cruise, lunch och senare Yoga & Workshops.


Dag 8
Dahabiya Frukost ombord. Vi seglar sedan till Kom Ombo Temple, Yoga på däck och meditation. Kom Ombo är vårt sexual chakra med den oranga färgen.


Dag 9
Dahabiya; Frukost ombord och sol och bad. Lunch ombord och en simtur i Nilen. Senare, middag på stranden.


Dag 10
Dahabiya; Frukost ombord sedan besöker vi Horus Temple (Edfu Temple) med Tuktuk. I slutet av besöket, tillbaka till vår kryssning och vi seglar mot Luxor.


Dag 11
Luxor, Vi njuter av den sista frukosten ombord sedan reser vi till Dendera Temple (Hathor Temple). Dendera är hjärtchakrat med den gröna eller rosa färgen för det andliga hjärtat. Vi kommer att besöka Isis-kapellet där vi ska göra en aktivering och vi besöker några av de hemliga kryptorna. Lunch nära i en lokal restaurang, vi besöker sedan Karnak-templet som är solarplexus chakrat med den gula färgen. I Karnak kommer vi att besöka ➢ Sekhmet Chapel ➢ Osiris Chapel.


Dag 12
Avgång hem. Frukost på hotellet sedan ledig tid till avgångstid. Retreaten avslutas klockan 11.

När är det och vad kostar det?

Ingår i detta program

➢ Möte och hjälp på Kairos flygplats
➢ transfer från Kairo flygplats till Hotellet
➢ 2 nätter Kairo Hotel
➢ 2 nätter på Bahariya Oasis och Farafra Oasis
➢ Nubian village
➢ 1 natt Aswan Hotel
➢ 4 nätter lyxiga Dahabiya kryssning, inklusive måltider, drycker,
➢ All mat förutom dryck är inkluderat

snacks
➢ 1 natt Luxor Hotel
➢ Transfer från Luxor Hotel till Luxor flygplats
➢ Meditation, Yoga, transformation, healing, dans
➢ Engelsktalande tourguide
➢ Tågbiljett

Ingår inte: Flygresor internationellt och inrikes, pyramiderna, den stora och den mindre, dricks för Dahabiya-kryssning (30 euro per person). Visum (25 euro) kan lätt beställas online; https://visa2egypt.gov.eg/eVisa

Investering är 2 490 €. Anmälan är på 800 € och den är inte återbetalningsbar. Resten går att dela upp på tre tillfällen.
För dig som vill hedra de olika chakrana utmed Nilen, ta med kläder i chakrans färger!

Det skulle vara bra om du bokar en extra natt innan retreaten så att du kan landa i din egen space.

Det går direktflyg från Arlanda till Kairo med Nile Air.

Retreaten är rök- & drogfri.

Denna resa är för högvibrerande stjärnfrön från 5D och uppåt.

Sat Nam

Christina

Vem är jag?

Christina är Healer, yogalärare, beteendevetare och friskvårdscoach sedan 23 år. Christinas unika talang är att väcka upp människor så de kan leva ett kärleks- och tillitsfullt liv.

Varmt Välkomna

Christina

Röster från tidigare resor!

Wow alltså! Jag kommer inte över hur fantastiskt intensiv och cleansing den här resan har varit. Inte minst sagt pga er. Inte bara vem ni är utan hur ni varje dag öppnade upp era hjärtan och såg efter varandra. Att ni hjälpte varann där det behövdes och räckte fram en hand utan att man behövde fråga ibland. Den omtanken och kärleken den här gruppen bestod av kommer jag fylla mitt hjärta med och ta vidare in i mitt liv som en självklar sätt att möta varje människa. Tack underbara ni för att ni satte det exemplet.

Tack till er som delade det grövsta sorg och övergrepp en människa kan genomgå. Varje andetag ni tar, varje steg framåt bevisar vilken styrka ni besitter. Att man kan bryta ner och gråta flera gånger om utan att stanna sönder. Att ni varje gång bygger upp en starkare version av den ni tidigare var. Det såg jag med egna ögon. Tack för er mod och styrka.

Alla ni andra som delade er kunskap och visdom med mig utan att få mig att känna mig okunnig eller ovärdig. ❤️ Ni har öppnat upp en helt ny värld för mig som jag ser framemot att undersöka. Tack.

Även om hemresan gick alldeles för smidigt har inte det första dygnen hemma varit det. Flög på rosa moln i fredags tills jag insåg att jag nog har feber! 😅 legat till sängs i 36h med 40+ grader feber. Helt säker på att Christina Grossi vet varför! 😅🙈

Men idag ingen feber så är på bättringsväg. Lyssnat på healing musik OCH kör Mahatma healing på mig själv. Yes ni läste rätt 😅.

Så tusen miljoner Tack från djupet av mitt hjärta. Forever my wolfpack!! Aaaaoooooo ❤️Azita

Resan till Egypten med Christina och Carolina var ett stort äventyr där vi reste genom Egypten och fick uppleva otroligt mycket. 

Att ha fått tagit del av den kärlek och varma känsla alla i gruppen gav och tillsammans få uppleva allt som Egypten förde med sig var ren magi. Att få lära sig av varandra, att få ha upplevt allt från övernattning under stjärnorna med Jeep äventyr i öknen, till segelbåt på Nilen och med allt däremellan som kajaktur, tempel och luftballong, har varit en resa utan dess like.

Magiska övningar, yoga och ceremonier med fint hållet space av dom båda och med en trygghet bland alla i gruppen som gjorde att det verkligen fanns utrymme för enorm tillväxt och möjlighet att släppa gammalt och gå vidare, gjorde det extra speciellt för mig.

När jag tänker på allt vi upplevt tillsammans så kommer ordet kärlek och utveckling upp. Det är främst det jag tar med mig från vår fantastiska resa 🧡

All kärlek till dig!
Sofia

Nu är det 1,5 vecka sedan jag kom hem från Egypten.
Jag har sett och upplevt så mycket så det känns som jag varit borta minst en månad i stället för 14 dagar med resdagarna.

Pyramiderna på Gizaplatån där jag var in i Cheopspyramiden. En fin kväll med middag på Oscars terass med bästa utsikten över pyramiderna. Vild Tuc-tuc färd genom Kairo med småpojkar som körde, tävlandes med varandra, vi skrattade hela vägen! 😂   

Två nätter i den magiskt vackra vita öknen, sov en natt ute under stjärnorna och en natt i tält, ökenrävarna skällde nattetid, yoga strax efter soluppgången. Besökte även svarta öknen och Djara Cave, en enorm grotta där någon sprungit ner före oss och tänt små stearinljus längs väggarna innan vi klättrade ner, också det en magisk upplevelse! Sanddyns-race i jeepar, så kul, full gas uppför höga dyner och ner igen, trodde jeepen skulle välta flera gånger. Åkte sandboard nerför en sanddyn, sand i stället för snö i munnen. 😁

Nattåg från Kairo till Aswan, även det en upplevelse, lite i skramligaste laget men kunde ändå sova hyfsat bra.
Besökte många tempel, så mycket vackert och imponerande byggnader, så olika också hur de olika templen och platserna kändes. Besöket vid Isis Tempel sammanföll med flera skolklasser med barn. De ville ta selfies med mig och en resekompis, de exotiska tanterna?! 😂 Vet inte hur många barns mobiler jag nu finns med i, kisandes in på snedden i bild 🤣.

Vi besökte en nubisk by där vi åt riktigt god lunch och de som ville blev hennatatuerade (jag ville 🤩).

På ett ställe där vi övernattade blev jag ordentligt myggbiten, verkade också finnas någon typ av knott, där paddlade vi kajak några i gänget på Nilen, som låg spegelblank.

Fyra nätter tillbringades på en supermysig båt som var bokad bara för vårt resesällskap. Tvåbäddsrum med dusch och toa, alla måltider på båten, fantastisk fin mat. Även strandhugg med barbeque på ett mysigt ställe med egyptisk livemusik, fantastiska musiker. Har dansat i öknen, på stranden, på båten, på ett café bland annat 😄. På båten blev det tid för workshop, övningar, cacaoceremoni, energimedicin och yoga på mornarna 🥰.

Besökte en otroligt vacker by där de odlade bananer och mango och annat, lämnade lite kläder där för barn och ungdom. Synd bara att alla inte fick, det var så många förväntansfulla barn🥺.

Vi seglade bitvis eller drogs av en liten motorbåt norrut, tyvärr fick vi inte segla ända fram till Luxor, sista biten åkte vi buss.

Sista morgonen hanns det med en luftballongfärd över Luxor för de som ville (jag ville 😍) och vi besökte Karnak som var helt enormt stort och vackert.

Sedan försenat inrikesflyg Luxor-Kairo så jag och några till missade vår anslutning hem. Blev att hänga på flygplatsen och åka på natten med byte i Istanbul, kom till Arlanda ca 12 timmar senare än jag hade tänkt och sen tåget hem efter det.

Tack och lov var jag inte ensam utan hade sällskap av fina vänner från resan.

Egypten har verkligen en plats i mitt hjärta efter den här resan, vill gärna åka tillbaka och upptäcka och se mer.

Mer bilder kommer i ett till inlägg …

Tackar varmt de fina researrangörerna, healers och andliga lärarna  Christina Grossi, Carolina Lorca Manriqueza, vår fantastiska guide Ashraf El Masryf och gästfria Salah Oscar Al Assi för en underbar middag med utsikt.

Annika