Deprecated: Åtgärds-hooken wp_smush_should_skip_parse är föråldrad sedan version 3.16.1! Använd wp_smush_should_skip_lazy_load i stället. in /customers/b/8/a/christinagrossi.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 En resa i mystikens fotspår till Egypten Deprecated: Åtgärds-hooken wp_smush_should_skip_parse är föråldrad sedan version 3.16.1! Använd wp_smush_should_skip_lazy_load i stället. in /customers/b/8/a/christinagrossi.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078

En resa i mystikens fotspår till Egypten

7-17/10 2023

Vi kommer att färdas till Al Minya och de ljustempel på vår väg över Nilen och pyramiderna vid Giza platån. Vid våra ljustempel höjer vi vårt medvetande av det gudomliga som blir som en portal in till våra hjärtan av visdom. Vi reser över hav och land, öken och berg.

Vart och ett av de 13 templen på din inledande resa representerar en unik energiöverföring och bildar ett mönster för ditt medvetande; som helhet förmedlar ljustemplen och de visa/vise, de hjärtbaserade lärorna från de egyptiska mysterieskolorna.

När du som initierad reser genom var och en av templen, kommer du att få ta emot en förhöjd inskription av energi. Detta ger dig möjlighet att flytta från där du är till där du skulle vilja vara.

När du kliver in för att ta emot överföringarna från dessa tempel tillåter det dig att öppna och på riktigt uppleva energin, höra din inre vägledning, se bilder för ditt inre och smaka på essensen av dessa energiöverföringar.

När din inre resa energimässigt rör sig från din nuvarande vibration till en framtida frekvens och rör sig genom- och interagerar med varje tempel och den energiöverföring som finns där, är du i kontakt med att bli ditt kraftfullaste, mest unika, mest befriade själv.

Din resa kommer att initieras som en uppstigningsspiral för att öppna ditt hjärta. Resan kommer att starta där du befinner dig just nu och ta dig genom 13 ljustempel. Fyra eteriska och de andra fysiskt.

Varje tempel kommer att hjälpa dig att plocka ner själsbitar som blivit fragmenterade, fallit i glömska och delat sig.

På vår resa kommer vi följa de 3 visa kvinnorna Isis, Hathor och Seshat och de 3 vise männen Osiris, Horus och Thoth. Vi kommer även att arbeta med sju heliga oljor. Med hjälp av de visa & vise och deras vägledning kommer vi att öppna våra själsarkiv med tidigare liv där vi verkat i deras mysterieskolor.

Du kommer att få initieringar av högre kunskap och visdom på varje plats. Isis, heliga drottning & moder för oss alla, kärleksgudinnan, fertilitet och skapelse. Hennes man Osiris, guden av pånyttfödelse. Precis som Isis samlade ihop delarna av sin man kommer du segla över Nilen med oss och söka efter gömda och glömda delar av din sanna essens.

 

Hathor, gudinnan av liv, medicinkvinna som kunde färdas mellan världar är också kopplad till Sirius. En blåkopia av det feminina ljuset i uppstigningen för de sju döttrarna av Hathor representerar också de sju Plejadiska systrarna/gudinnorna. Hathors mest definierande symbol är den heliga kon, natthimlens kosmiska ko över Vintergatan.

Hathor personifieras därför som Milky Way och galaxens himmelska ko. Mjölken som rann från juvren ansågs vara livets elixir med oändlig energi och kraft. Före det forntida Egypten levde Hathor som gudinna på Lemurien och undervisade i de 13 universella principerna som handlar om att leva i kärlek genom det gudomliga hjärtat av total balans. Hathor tillsammans med sin man Horus.

Vi kommer även möta Seshat & Thoth under resans gång. Alkemi är konsten som förvandlar allt som anses vara fult, såsom en kolklump, till sin högsta potential, såsom diamanten. Vad något är långsamt i form, när det blandas med kärlek blir gudomligt. När vi utvecklas medvetet kan vi skapa våra andliga lektioner utan så mycket drama i andra dimensioner.

Båten som vi seglar med får vi ha helt för oss själva och den har endast nio rum. Båten stannar även för bad i Nilen, här kommer vi att ha vita klänningar/kläder för ett slags andligt dop och även BBQ på strandkanten. En helt magisk upplevelse. Det spelas musik och dansas med besättningen. Vi har en helt ljuvlig crew och guide som hjälper oss med hela resan.

På båten kommer vi ha våra workshops; frigörande & förlåtelse dans, yoga och meditationer och vi kommer att stärka det gudomliga ljuset och frekvensen av balans genom att besöka templen utmed Nilen.

Du som vill följa chakrans färger när vi besöker våra tempel och pyramider med tillhörande färger ta gärna med något i rött, orange, gult, grönt, blått, indigo och violett eller vitt. Vi kommer också att få in färgerna i våra gemensamma måltider.

Är din själ kallad att ta plats i denna gudomliga cirkel där vi återigen samlas för att öppna denna heliga feminina visdom och själsliga kosmiska medvetenhet på jorden? Vi ser verkligen fram emot en spännande resa och ljusuppdrag i Egypten.

Välkomna att följa med mig på denna resa!

Din transformerande guide är Christina Grossi

Schema för våra 12 magiska dagar:

Dag 1 lördag 7/10 Kairo

 • Vi landar i Kairo och vår guide väntar oss där och hjälper oss genom utcheck, transfer till 4-stjärnigt hotell
 • Samling och övernattning

Dag 2 Söndag 8/10

 • Sakkara & den böjda & röda pyramiden

Dag 3 Måndag 9/10

 • Pyramiderna och Sfinxen, besök oljor & parfymeri, egyptiska museet Khan ek Khalili market

Dag 4 Tisdag 10/10

 • Mot Al Minya, Tel Amerna, Akhenaton temple,
 • Övernattning på en hotell, för ett portal & energiarbete tidigt på morgonen vid soluppgång
 • Tåg till Qena
 • Hathors tempel Dendera
 • West Bank Luxor, incheck villa

Dag 5  Onsdag 11/10

 • Luxor, Hatshepsut temple & Ramesseum, alabaster stop, övernattning West bank

Dag 6 Torsdag 12/10

 • Karnak temple
 • Dahabia Nile Cruice
 • incheck på Nile Cruice
 • Segling från Esna till Edfu
 • Yoga & Workshop

Dag 7 Fredag 13/10

 • Edfu templet
 • Simma i Nilen
 • Yoga meditation
 • Workshop

Dag 8 Lördag 14/10

 • Besök till Kom ombo Temple
 • Yoga på däck & meditation
 • Workshop
 • BBQ på stranden

Dag 9 Söndag 15/10

 • Besök Philae Temple
 • Guidad tur med båt till Philae där Isis templet finns
 • Incheck på 4-stjärnigt hotell
 • Nubbian village och middag
 • Shopping kryddor och kardade hibiskus te
 • Hennatatuering
 • Se riktiga krokodiler i hemmet

Dag 10 Måndag 16/10

 • Abu Simbal möjlig tur
 • Fri tid

Dag 11 Tisdag 17/10

 • Utcheck från hotellet och transfer till flyget

 • Hemresa Aswan-Kairo-Skandinavien

När är det och vad kostar det?

Alla övernattningar och alla måltider ingår i resepaketet förutom dryck.

Alla inträden, förutom den stora pyramiden & lilla pyramiden, resor från och till flygplats & guidade turer ingår. Kommer du en dag tidigare står du för hotell och transfer till hotellet. Kommer du en annan tid än rekommenderad tid står du för egen taxi, detsamma om du åker hem tidigare.

Till personalen på båten läggs det ihop dricks per person cirka 250 kr. Flyg ingår inte varken utrikes eller inrikes. Visum vid inresa (25$) ingår inte. Extra utflykter som är möjliga: Abu simbel, Ballongfärd över Luxor, en otrolig upplevelse, bokningar tas upp innan vi kommer till Luxor.

Du kommer också att få fylla i ett formulär där vi vill veta lite mer om dig och din uppstigningsprocess. Vi vill inför denna resa att du ska vara väl medveten om de viktiga ljusarbeten som vi utför på jorden just nu. Vår frekvens håller en hög energi från 5D-9D så det är den frekvensen som vi kommer att arbeta med. Retreaten är rök-& drogfri.

Resan kommer att ske från den 7/10 – 17/10-2023. Din investering är 2100 €. Sänd ett mail till cg@christinagrossi.se för mer info. Vi hjälper till med exakta tider för flyg.

Anmälningsavgiften är på 600 € som betalas till Palmatours som arrangerar resan. Länk delas vid anmälan. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar.

 

Vem är jag?

Christina är Healer, yogalärare, beteendevetare och friskvårdscoach sedan 23 år. Christinas unika talang är att väcka upp människor så de kan leva ett kärleks- och tillitsfullt liv.

Varmt Välkomna

Christina

Röster från tidigare resor!

Wow alltså! Jag kommer inte över hur fantastiskt intensiv och cleansing den här resan har varit. Inte minst sagt pga er. Inte bara  vem ni är utan hur ni varje dag öppnade upp era hjärtan och såg efter varandra. Att ni hjälpte varann där det behövdes och räckte fram en hand utan att man behövde fråga ibland. Den omtanken och kärleken den här gruppen bestod av kommer jag fylla mitt hjärta med och ta vidare in i mitt liv som en självklar sätt att möta varje människa. Tack underbara ni för att ni satte det exemplet.

Tack till er som delade det grövsta sorg och övergrepp en människa kan genomgå. Varje andetag ni tar, varje steg framåt bevisar vilken styrka ni besitter. Att man kan bryta ner och gråta flera gånger om utan att stanna sönder. Att ni varje gång bygger upp en starkare version av den ni tidigare var. Det såg jag med egna ögon. Tack för er mod och styrka.

Alla ni andra som delade er kunskap och visdom med mig utan att få mig att känna mig okunnig eller ovärdig. ❤️ Ni har öppnat upp en helt ny värld för mig som jag ser framemot att undersöka. Tack.

Även om hemresan gick alldeles för smidigt har inte det första dygnen hemma varit det. Flög på rosa moln i fredags tills jag insåg att jag nog har feber! 😅 legat till sängs i 36h med 40+ grader feber. Helt säker på att Christina Grossi vet varför! 😅🙈

Men idag ingen feber så är på bättringsväg. Lyssnat på healing musik OCH kör Mahatma healing på mig själv. Yes ni läste rätt 😅.

Så tusen miljoner Tack från djupet av mitt hjärta. Forever my wolfpack!! Aaaaoooooo ❤️Azita

Resan till Egypten med Christina och Carolina var ett stort äventyr där vi reste genom Egypten och fick uppleva otroligt mycket. 

Att ha fått tagit del av den kärlek och varma känsla alla i gruppen gav och tillsammans få uppleva allt som Egypten förde med sig var ren magi. Att få lära sig av varandra, att få ha upplevt allt från övernattning under stjärnorna med Jeep äventyr i öknen, till segelbåt på Nilen och med allt däremellan som kajaktur, tempel och luftballong, har varit en resa utan dess like.

Magiska övningar, yoga och ceremonier med fint hållet space av dom båda och med en trygghet bland alla i gruppen som gjorde att det verkligen fanns utrymme för enorm tillväxt och möjlighet att släppa gammalt och gå vidare, gjorde det extra speciellt för mig.

När jag tänker på allt vi upplevt tillsammans så kommer ordet kärlek och utveckling upp. Det är främst det jag tar med mig från vår fantastiska resa 🧡

All kärlek till dig!
Sofia

Nu är det 1,5 vecka sedan jag kom hem från Egypten.
Jag har sett och upplevt så mycket så det känns som jag varit borta minst en månad i stället för 14 dagar med resdagarna.

Pyramiderna på Gizaplatån där jag var in i Cheopspyramiden. En fin kväll med middag på Oscars terass med bästa utsikten över pyramiderna. Vild Tuc-tuc färd genom Kairo med småpojkar som körde, tävlandes med varandra, vi skrattade hela vägen! 😂   

Två nätter i den magiskt vackra vita öknen, sov en natt ute under stjärnorna och en natt i tält, ökenrävarna skällde nattetid, yoga strax efter soluppgången. Besökte även svarta öknen och Djara Cave, en enorm grotta där någon sprungit ner före oss och tänt små stearinljus längs väggarna innan vi klättrade ner, också det en magisk upplevelse! Sanddyns-race i jeepar, så kul, full gas uppför höga dyner och ner igen, trodde jeepen skulle välta flera gånger. Åkte sandboard nerför en sanddyn, sand i stället för snö i munnen. 😁

Nattåg från Kairo till Aswan, även det en upplevelse, lite i skramligaste laget men kunde ändå sova hyfsat bra.
Besökte många tempel, så mycket vackert och imponerande byggnader, så olika också hur de olika templen och platserna kändes. Besöket vid Isis Tempel sammanföll med flera skolklasser med barn. De ville ta selfies med mig och en resekompis, de exotiska tanterna?! 😂 Vet inte hur många barns mobiler jag nu finns med i, kisandes in på snedden i bild 🤣.

Vi besökte en nubisk by där vi åt riktigt god lunch och de som ville blev hennatatuerade (jag ville 🤩).

På ett ställe där vi övernattade blev jag ordentligt myggbiten, verkade också finnas någon typ av knott, där paddlade vi kajak några i gänget på Nilen, som låg spegelblank.

Fyra nätter tillbringades på en supermysig båt som var bokad bara för vårt resesällskap. Tvåbäddsrum med dusch och toa, alla måltider på båten, fantastisk fin mat. Även strandhugg med barbeque på ett mysigt ställe med egyptisk livemusik, fantastiska musiker. Har dansat i öknen, på stranden, på båten, på ett café bland annat 😄. På båten blev det tid för workshop, övningar, cacaoceremoni, energimedicin och yoga på mornarna 🥰.

Besökte en otroligt vacker by där de odlade bananer och mango och annat, lämnade lite kläder där för barn och ungdom. Synd bara att alla inte fick, det var så många förväntansfulla barn🥺.

Vi seglade bitvis eller drogs av en liten motorbåt norrut, tyvärr fick vi inte segla ända fram till Luxor, sista biten åkte vi buss.

Sista morgonen hanns det med en luftballongfärd över Luxor för de som ville (jag ville 😍) och vi besökte Karnak som var helt enormt stort och vackert.

Sedan försenat inrikesflyg Luxor-Kairo så jag och några till missade vår anslutning hem. Blev att hänga på flygplatsen och åka på natten med byte i Istanbul, kom till Arlanda ca 12 timmar senare än jag hade tänkt och sen tåget hem efter det.

Tack och lov var jag inte ensam utan hade sällskap av fina vänner från resan.

Egypten har verkligen en plats i mitt hjärta efter den här resan, vill gärna åka tillbaka och upptäcka och se mer.

Mer bilder kommer i ett till inlägg …

Tackar varmt de fina researrangörerna, healers och andliga lärarna  Christina Grossi, Carolina Lorca Manriqueza, vår fantastiska guide Ashraf El Masryf och gästfria Salah Oscar Al Assi för en underbar middag med utsikt.

Annika